Hudba a lifestyle

Kuchařské hvězdy

Kuchařské hvězdy

Pořadů o vaření není nikdy dost, Mňam TV jich proto divákům nově nabídne celkem šest! Provázet jimi budou sympatičtí a talentovaní kuchaři, z nichž nejznámějším je Marek Pavala, charakteristický svým tetováním a černými brýlovými obroučkami, jenž své umění předvedl již v roce 2012 jako finalista soutěže MasterChef.

Mňam TV přichází s ryze českými pořady o vaření a zdravém stylu, v nichž se snoubí nové trendy v oblasti kulinářství, zábava a účast celebrit. Tyto pořady diváky zavedou do nejrůznějších koutů světa. Zdravě a raw, britská kuchyně, asijské speciality, sladké dobroty, středoevropská jídla – šéfkuchaři Mňam TV zvládnou vše! Nahlédněte pod pokličku vycházejícím i zkušenějším kuchařským hvězdám a naučte se s jejich pomocí připravovat lahodné snídaně, chutné obědy i delikátní večeře!

Nové pořady na TV Mňam

CHLAP ZA PLOTNOU

Kuchař Martin Polačko připravuje hostinu pro celou rodinu a prozradí vám triky, jak uvařit chutná a zároveň zdravá jídla pro vaše děti.

TETOVANÝ CHEF

Marek Pavala, jeden ze soutěžících v show MasterChef, miluje středoevropskou kuchyni a hýří zajímavými kulinářskými tipy a nápady.

VEGET S KLÁRKOU

Že zdravé jídlo může být i nápadité, vám ukáže kuchařka Klára Hájková. Je libo arašídové máslo, smoothies či noky ze sladkých brambor?

LÁĎŮV ORIENT EXPRESS

Specialitou Ládi Dvořáka jsou Dim Sum, knedlíčky připravované na páře. Ponořte se s ním do tajů asijské kuchyně.

SLADKÁ ADIE 

Adéla Suchomelová vyniká jak v pečení, tak v designu, proto se od ní můžete těšit na ty nejlahodnější sladkosti, které jsou zároveň pastvou pro oči.

LUKOVO SPOKOJÍDLO 

Angličan Luke Grunshaw vlastní „Street Food Truck“, ve kterém připravuje nejen pokrmy ze své rodné země, ale také karibské speciality.

kuchař Marek Pavala

Marek Pavala

Můj život se točí kolem tří věcí: jídla, nožů a hodinek

Jaké jídlo Tě nikdy neomrzí?

Nikdy mě neomrzí ten největší základ – dobrý chleba s máslem a ředkvičkami, vajíčka do skla, voňavý rajče ze zahrady nebo kus skvělého masa. Všech možných foie gras a nadívaných holoubat se člověk snadno přejí, ale vylovit si vlastní slávky a během pár minut si je udělat na víně a jíst s chlebem – to je věčný.

Co je Tvým výhradním receptem?

S těmi signature recepty je to někdy složitý, mám pocit, že i když vymyslím něco super, tak to stejně někdy někdo už přece musel udělat. A nejsem zase zdaleka na takový úrovni, abych vymýšlel jídla, co vyloženě udávají směr. Ale teď nedávno jsem spáchal Steak z jelena s červeným zelím s ovocem a uzenou křenovou omáčkou. Tak třeba to…

Používáš ve svých receptech nějakou ingredienci, která u nás není úplně běžná?

Myslím, že je dobrý používat všelijaký ingredience, ale převážně ty, který tak nějak patří do našich končin. Tím nemyslím jenom Čechy, ale třeba Evropu… Jednoduše řečeno, budu si víc vědět rady s mořským ježkem, než třeba s galangalem.

Máš nějakou zábavnou historku z kuchyně?

Zábavný historky z kuchyně jsou většinou tak do epizody Myšlenek zločince. Já nevím, jednou mi třeba bylo vyprávěno, že nejmenovaný šéfkuchař někomu zlostí strčil ruce do friťáku… upřímně si myslím, že je to pěkný blábol.

Na co se můžeme těšit ve Tvé nové show?

Ukážu vám, že dobře a rychle vařit není vůbec těžký ani složitý. Lidi se vždycky vymlouvají na nedostatek času nebo surovin – s obojím se ale dá pracovat. 

Hudba a lifestyle
Foto Mňam TV

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC