Hudba a lifestyle

Berliner Philharmoniker: Jak si vychutnat vážnou hudbu

Berliner Philharmoniker
Skylink Live TV

Sledujte na Stingray Classica HD na skylink Live TV Sledovat

Klasická hudba už dávno není žádná nuda pro kravaťáky a snoby. Moderní dramaturgie se snaží zprostředkovat divákům vysoce kvalitní obraz, zvuk i atmosféru z koncertních síní. Vychutnávejte světová esa rovnou z pohovky.

Koncerty takzvané vážné hudby mají stejně jako všechny ostatní „živé“ akce nového konkurenta – televizi. Ještě před pár lety bylo velmi obtížné dosáhnout při vysílání „klasiky“ stejného zvuku jako v koncertní síni. Technologie se ale mění ve velmi svižném tempu, a tak dnes už máme k dispozici zvuk, kterému se v technickém žargonu říká 5.1. Celý trik ale spočívá v tom, že hudba je zachycena i zaznamenána pomocí této nejmodernější technologie. Posluchač-divák pak dohromady s dokonalým HD obrazem opravdu nemusí fyzicky na koncert. Nejlepší sólisté, orchestry, ale i baletní a operní soubory přijdou za ním až do obývacího pokoje.
 

Nové formáty

Navíc stanice, vysílající klasickou hudbu, se už dnes chovají stejně pružně a moderně jako jejich „příbuzní“ z oblasti popu a rocku. Programová schémata jsou rozdělena po jednotlivých dnech, takže umožňují bleskovou orientaci. Prostě víte, že když jste příznivci opery, rezervujete si v hlavě volný víkend. A pokud vás zajímá Richard Strauss, víte, že si ho užijete každé úterý.
 

Ze zákulisí

Moderní způsob, jak zaujmout dnešního náročného diváka vedl například stanici Unitel Classica k rozhodnutí zavést kromě koncertních přenosů i bulvárnější pořady. A tak si v programovém bloku nesoucím jméno On stage (Na scéně) můžete vychutnat řadu kratších rubrik. Jde o medailonky, rozhovory i poměrně vzrušující reportáže ze zákulisí.

Berliner Philharmoniker

Hudba a lifestyle
Foto Profimedia.cz
Stingray Classica HD pondělí 13. 10. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC