Film / seriál

Živí mrtví: Počátek konce

Fear the Walking Dead
Skylink Live TV

Sledujte na AMC na skylink Live TV Sledovat

Seriál Živí mrtví: Počátek konce se začne vysílat v druhé patnáctidílné řadě, která se bude vysílat ve dvou částech, přičemž prvních sedm dílů začne v neděli 11. dubna. Zbývajících osm dílů se bude vysílat později během roku 2016. 

Během svého celosvětového debutu dosáhla první řada rekordního úspěchu, a AMC Global se tak dostala mezi prvních 10 vysílacích skupin večera na klíčových regionálních trzích, včetně Evropy, Latinské Ameriky, Asie, Afriky a Středního Východu. Seriál se také stal nejoceňovanější první řadou ze všech seriálů v historii kabelové televize v USA.

V seriálu produkovaném showrunnerem Davem Ericksonem, Robertem Kirkmanem, Gale Anne Hurdovou, Gregem Nicoteroem a Davidem Alpertem, nazvaném Živí mrtví: Počátek konce hrají Kim Dickensová v roli Madison, Cliff Curtis v roli Travise, Frank Dillane v roli Nicka, Alycia Debnam-Careyová v roli Alicie, Rubén Blades v roli Daniela, Mercedes Masonová v roli Ofélie, Lorenzo James Henrie v roli Chrise a Colman Domingo v roli Stranda.  Seriál se natáčel ve studiích Baja Studios na poloostrově Baja v Mexiku, kde se v poslední době natáčelo několik skvělých filmů s kulisami oceánu.

První řada skončila v okamžiku, kdy Madison, Travis a jejich rozšířená rodina našli dočasné útočiště na pozemcích u Victora Stranda s výhledem na Tichý oceán. Zatímco občanské nepokoje sílí a mrtví dobývají Los Angeles, Strand se chystá na únik na svou velkou jachtu Abigail zakotvenou mimo pobřeží.

Rozhovor s producentem Dave Ericksonem o seriálu Živí mrtví: počátek konce

Jak se Živí mrtví: Počátek konce liší od Živých mrtvých a nakolik snadno se dát Počátek konce pochopit, když jste nikdy neviděli Živé mrtvé?

Určitě je to snadné a na to, abyste pochopili Počátek konce, nemusíte o Živých mrtvých vědět vůbec nic. Povídali jsme si s hodně lidmi ‒ s herci, producenty a s několika diváky ‒ a všichni se shodli, že způsob, jakým vyprávíme příběh, znamená, že nemusíte předem nic vědět o komiksu ani o jiných seriálech. Sestavili jsme ho ale tak, že pokud jste fanoušek původních románů v grafické podobě a sledujete „Živé mrtvé“, okamžitě poznáte mytologické prvky a pochopíte, jak jsou příběhy vrstvené. Oceníte ale i odlišný přístup oproti „Živým mrtvým“; jiný pohled tohoto seriálu.

U první řady jsme celkem hodně diskutovali o myšlence, že tímto příběhem pokrýváme dobu, kdy je Rick Grimes v kómatu na samotném počátku „Živých mrtvých“. Diváci tak dostávají časové okno s tím, o co přišel. Když se ale podíváte na sled dílů první řady „Počátku konce“, neplatí to v případě závěru posledního obrazu ve finále, odkud dostáváte prostřih na Georgii právě v okamžiku, kdy se Rick budí. Když se podíváte na načasování, ve skutečnosti jsme od tohoto okamžiku o několik týdnů vedle. Takže zajímavé je, jak jsme první řadu postavili a s tím, jak směřujeme do druhé řady, je naše rodina relativně izolovaná. V prvních několika dílech jsme se dostali od okamžiku, kdy si uvědomili, že se všechno rozpadá a že se svět mění, až po příchod Národní gardy a k okamžiku, kdy uvázli v internačním táboře. Věřili, že se věci ve světe tam venku dávají zase do kupy. Takže až do finále netušili, jak se všechno rozpadá zcela radikálním způsobem.

A to je právě to skvělé před nástupem druhé řady: Bublina praskla! Museli uprchnout z místa, o kterém se původě domnívali, že jim skýtá bezpečí pod ochranou vojáků, a ocitli se na pobřeží vprostřed zoufalství a katastrof. Naše smíšená rodina si tedy nyní musí přesně uvědomit, jak je situace kolem nich ve skutečností zlá. Jak daleko se to rozšířilo? Je to něco, co postihlo celou zem? Celý svět? Staví je to do opravdu zajímavé pozice, kdy se v průběhu seriálové řady naučí spoustu nového jeden o druhém a svých povahách, je zajímavé, co se přichystají udělat v situaci, kdy se věci kolem nich mění ze špatných v ještě horší ‒ ale jak daleko zajdou, aby přichystané věci skutečně zrealizovali?

Celý rozhovor si můžete přečíst v tabletovém magazínu, který je dostupný pro iOS a Android, nebo pro PC.

Živí mrtví: Počátek konce

Film / seriál
Hodnocení FDB 72.3 %
Foto AMC

Režie Adam Davidson, Kari Skogland, Stefan Schwartz

Obsazení Rubén Blades, Mercedes Masöhn, Cliff Curtis, Alycia Debnam Carey, Kim Dickens, Frank Dillane, Colman Domingo

Délka 60 min.

AMC pondělí 11. 4. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC