Film / seriál

Zataženo, občas trakaře 2: Peče se to, smaží se to, vaří se to

Zataženo, občas trakaře 2
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na skylink Live TV Sledovat

Parta z prvního dílu se vrací na jídlem zamořený ostrov, který mezitím zdivočel. Dobrou chuť, pokud zrovna obědváte.

Jiné animáky mají mluvící zvířata a srandovní ptáky. Jiné animáky jsou o ničem. Pokračování rodinné komedie Zataženo, občas trakaře, která po pravdě řečeno působila jako něco, co si v 70. letech vycucali z prstu študáci šprýmující v pořádně zakouřeném prostředí, je ještě divnější. A šílenější. A pestrobarevnější. A divočejší. A začíná asi jako Jurský park 2. Hlavní hrdina Fint se společně s přáteli vrací na ostrov, ze kterého museli uprchnout kvůli jídelníčkové kalamitě. Zjišťuje, že jeho vynález (za jiných podmínek schopný zbavit svět hladu) ještě pořád funguje. Co víc, ve zdivočelé džungli vznikl zvláštní mimozemský ekosystém plný zvláštních stvoření jako je Tacos zkřížené s krokodýlem, krevety v podobě šimpanze nebo cheesburgeroví pavouci. Všechna místní fauna stojí přesně na bláznivé hranici mezi strašidelností a roztomilostí. A je nebezpečná. Takže Flint a spol. musí znovu zachraňovat svět, to znamená sníst, co si sami nadrobili. 
 

Karamelizovaná kůrčička

Kvůli pokračování se v hlavách výtvarníků zrodilo 120 kříženců mezi jídly a zvířaty. Před kameru jich to nakonec dotáhlo 39. Jedním z těch, které pohltil proces příprav, byl oheň plivající Tyrannosaurus rex s tělem z bonbónů marshmallow a krekrovou pusou nacpanou čokoládovými zuby. „V jedničce animátoři nedokázali vymodelovat brokolici. Nebo ji nedokázali renderovat tak, aby vypadala přesvědčivě. Museli jsme na tom zamakat. Myslím, že stejný problém byl s popcornem,“ říká jeden ze dvou režisérů Cody Cameron. „Ve dvojce nebyl s ničím problém, ale pracovalo se na šíleném tyranosaurovi z krekrů a marshmallow. Měl se objevit ve scéně, kdy hrdinové přecházejí rozdrobený ledovec,“ pokračuje Cameronův kolega Kris Pearn. „Nakonec jsme ji vystřihli, takže jsme o tuhle příšeru přišli. Každopádně měla plivat oheň, aby si karamelizovala kůrčičku.“
 
Cameron a Pearn s občasnými pauzami a příležitostným odskočením k jiným projektům už ve světě filmů Zataženo, občas trakaře strávili celou dekádu. Od vymyšlení zápletky, přes dokončení scénáře (v týmu pisálků byla i Erica Rivinoja, která se podílela na 71 dílech Městečka South Park), až po dotažení pokračování do kin to trvalo tři roky. Díky dvojce povýšili na režiséry, protože původní tým Phil Lord a Christopher Miller mezitím přešli k projektům jako LEGO® příběh, 21 Jump Street a 22 Jump Street. 
 

Předpověď z fast foodu  

O jídlo jde zase v prvé řadě, ale Flint a spol. rychle zjistí, že věci nejsou tak, jak se na první pohled zdají být. Nebo, chcete-li, že tacos nejsou, čím se zdají být, a naopak. Flintův nový nadřízený, který je zároveň geniálním vědcem a jeho velkým vzorem, má své vlastní plány s jídlem obsazeným ostrovem, vynálezem a čímkoliv, co vás napadne. Pod zářivě bílým pláštěm odhodlaného novátora se totiž skrývá svraštělé tělíčko starého dobrého, mocí posedlého pološíleného vědce, jenž se nezastaví před ničím. Jinak by to totiž mohla být nuda. Flintova parta má rázem o jednoho hrozivého protivníka víc. Zatím kupodivu stále není řeč o přepáleném tuku nebo přehnaném přeorganizovávání jídelníčku. Kromě hranolků se v Zataženo, občas trakaře 2 šermuje i něčím zdravějším. Ale jinak si tady nikdo se správným složením stravy hlavu neláme. Nebo s čímkoliv jiným. Hravý animák je proto zase plný povedených vtipů, které už sice nejsou nijak zvlášť geniální, zato jsou vymyšlené tak, aby geniálně fungovaly.

Zataženo, občas trakaře 2

Film / seriál
Hodnocení FDB 68,5 %
Foto HBO

Režie Cody Cameron, Kris Pearn

Scénář John Francis Daley, Jonathan M. Goldstein

Délka 96 min.

HBO neděle 14. 9. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televize: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC