Film / seriál

Z ringu do herecké školy

12 kol: Reloaded
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na skylink Live TV Sledovat

Wrestleři jsou baviči, kterým herectví není cizí. Když svaly bolí, věnují se jiné formě zábavy. A není jich málo.

Randy Orton

Přidal se k mariňákům, ale po dvojnásobné dezerci dostal 38 dní naostro a vyhazov. Wrestling mu jde lépe, profesionálně se mu věnuje už od roku 2002. Před kameru krátce nastoupil v nezávislém dramatu o dospívání That’s What I Am. Teď to zkouší po vzoru Johna Ceny: v akčním thrilleru 12 kol: Reloaded plní 12 šílených úkolů, které mu dává pomstychtivý psychopat. Když nesplní, jeho manželka zemře. 

NEJ HIT: 12 kol: Reloaded

Steve Austin 

Je ryzím zabijákem, přezdívá se mu Stone Cold (Chladnokrevný) a ve filmech, ve kterých se objeví, je dobře vidět proč. Před filmovou kameru se dostal díky sportovní komedii Trestná lavice. Thriller Zabij, nebo budeš zabit jeho akční kariéru potvrdil. Většinou jde sice spíše o béčka, ale nechyběl ani v hitu Expendables: Postradatelní. A když na něho Stallone zařve „Tak pojď!“, srazí ho silou rozzuřeného nosorožce. 

NEJ HITY: Expendables: Postradatelní, Zabij, nebo budeš zabit 

John Cena  

Chtěl by být dalším The Rockem, jenže kdo by mu to mohl mít za zlé? John Cena patří k nejoblíbenějším současným wrestlerům. U filmu zkouší štěstí už od roku 2006. Věrný své pseudo-vojenské image si zahrál mariňáka-veterána na stopě únosců vlastní manželky. Následoval akční thriller 12 kol, ve kterém ho režíroval Renny Harlin (Smrtonosná past 2, Cliffhanger). Cena je stále aktivní v ringu, ale mihne se i v nové komedii Vykolejená.  

NEJ HITY: Voják, 12 kol, Boj o dědictví. 

Dave Bautista

Zatím má za sebou jedinou roli. Jenže je to role v superhrdinské super úspěšné sci-fi senzaci Strážci galaxie. Hraje zeleného mimozemského zabijáka Draxe, který nechápe ironické poznámky. Bautista má nejen svaly, ale i důvtip. Je borcem, kterému nechybí jiskra v oku. Budoucnost je růžová: Bautista hraje záporáka v nové bondovce Spectre. Pak nový Kickboxer. Možná nový Highlander. A samozřejmě Strážci galaxie Vol. 2. 

NEJ HIT: Strážci galaxie

Dwayne Johnson

Hora svalů známá jako The Rock je hodně oblíbená mezi fandy wrestlingového ringu i stříbrného plátna. Nikdo z ostatních wrestlerů-herců se nemůže pochlubit takovým úspěchem jako on. Dwayne Johnson začínal jako Král škorpión a postupně potvrdil svůj status nové akční hvězdy ve filmech Dobrodružství v džungli nebo Kráčející skála. Zkoušel i komedie a rodinné filmy, o kterých je ale radno diskrétně pomlčet. Kromě charismatu stejně obrovského jako jeho postava představil světu i slušné herecké schopnosti. Nebál se střihnout si bodyguarda-gaye v ujeté podívané Buď v klidu. V poslední době si vychutnal 5., 6. a 7. díl Rychle a zběsile nebo katastrofickou podívanou San Andreas. Září v hlavní roli seriálu Hráči.

NEJ HITY: San Andreas, Hráči, Hercules, Rychle a zběsile 5, 6 a 7 

Hulk Hogan  

Jeden z nejoblíbenějších a zároveň nejvíce nesnášených wrestlerů ve skutečnosti vděčí za kus vlastního úspěchu v ringu chytře podchycené filmové roli. V Rockym III se objevil rok před tím, než se stal profesionálním zápasníkem. Jeho popularita postupně rostla a nakonec se z ní stal další ze zvláštních fenoménů 80. let. Mezinárodní Hulkmánie zavedla jeho kroky do známých, ale ne zrovna skvělých komedií jako Vesmírné komando a Pan chůva.

NEJ HITY: Vesmírné komando, Pan chůva, neboli osobní strážce, Rocky III. 

Jesse Ventura

Muže v ringu s přezdívkou The Governing Body (Vládnoucí tělo) je nejznámější jako kníratý „kovboj“ s rotačákem ze Schwarzeneggerova sci-fi Predátor. Nekompromisní přístup se mu vyplatil i v životě: byl potápěčem amerického námořnictva i úspěšným politikem. Po hereckých začátcích v Predátorovi se objevil v podobně laděných akčních filmech (často spíš pochybné kvality) jako Běžící muž, Abraxas: Strážce vesmíru nebo (to je výjimka) Demolition Man. Zahrál si Muže v černém v legendární epizodě Jose Chung's From Outer Space seriálu Akta X. 

NEJ HITY: Predátor, Běžící muž, Abraxas: Strážce vesmíru 

12 kol: Reloaded

Film / seriál
Hodnocení FDB 55 %
Foto HBO

Režie Roel Reiné

Scénář David Benullo

Obsazení Randy Orton, Cindy Busby, Colin Lawrence, Fraser Aitcheson, Patrick Gilmore, Brian Markinson, Jesse Hutch, Chelsey Reist, Sean O. Roberts

HBO pátek 14. 8. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televize: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC