Film / seriál

Wolverine: Návrat rosomáka s extra ostrými drápy

Wolverine
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na skylink Live TV Sledovat

Má velké svaly, velké charisma, velkou schopnost regenerace a také velké drápy. Wolverine v podání Hugha Jackmana se stal jednou z nejoblíbenějších postav komiksové adaptace X-Men. A za to si vysloužil už dvě vlastní filmové akce.

V roce 2009 jsme se dozvěděli mnohé z Wolverinovy bohaté a bolestivé minulosti včetně toho, jak přišel ke svým drápům a kovové kostře, a sledovali jsme jeho souboj s bratrem a jednu z jeho lásek s tragickým koncem. To bylo v prequelu X-Men Origins v režii Gavina Hooda, jihoafrického vítěze Oscara za drama Totsi. Tentokrát režii převzal zkušený James Mangold (3:10 Vlak do Yumy nebo Walk the Line) a příběh se časově začlenil do stále rostoucí x-menovské ságy. Wolverine, civilním jménem Logan, se v něm vydává do Japonska. Ani tam ho ale nečeká nic jiného než boj na život a na smrt. 
„Líbí se mi představa, že do Japonska, do světa plného cti, dávných zvyků a tradic vpadne outsider s anarchistickými sklony a začne si v něm razit vlastní cestu. Navíc se tu střetne se samuraji, kteří mu nakopou zadek, přestože nejsou mutanty,“ popisuje představitel titulní role Hugh Jackman.
Momentální kino hit Budoucí minulost prozrazuje, že i japonské nebezpečí Wolverine nakonec překoná, aby se mohl vrátit a zachraňovat všechny mutanty v novém filmu o X-Men. Pokud chcete vidět, jak Logana o pomoc požádají Magneto a Profesor X, nevypínejte Wolverina už na začátku závěrečných titulků.

Skutečný rosomák

U nás ho díky Olympicu považujeme za ptáka, zvíře, které se v angličtině jmenuje Wolverine, ale připomíná malého medvěda. Přitom se jedná o největšího suchozemského člena čeledi lasicovitých. Je samotářský a má špatnou pověst velmi zuřivého a silného masožravce, který dokáže zabít zvířata větší, než je on sám. V ČR je k vidění v ZOO v Ústí nad Labem, Brně a Chomutově.

Verdikt

Ani na podruhé se samostatné dobrodružství populárního X-Mena nevyrovnalo filmovým akcím celé party. Hlavně proto, že příběh zní dost otřepaně a jeho zpracování je dost nejisté.

 

Wolverine

Film / seriál
Hodnocení FDB 73 %
Foto HBO

Režie James Mangold

Scénář Mark Bomback, Christopher McQuarrie

Obsazení Hugh Jackman, Tao Okamoto, Rila Fukushima, Hirojuki Sanada, Svetlana Chodčenkova, Brian Tee, Will Yun Lee, Famke Janssen, James Fraser

Délka 126 min.

HBO neděle 29. 6. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televize: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC