Film / seriál

V utajení: Agentka, která předstírá smrt

V utajení

Kritikami vychvalovaný americký špionážní seriál V utajení sleduje mladou chytrou praktikantku CIA Annie Walkerovou (Piper Perabo), kterou mimořádné jazykové schopnosti (mluví šesti jazyky) a zabijácký pud zavádí na přísně tajné akce po celém světě.

Ve třetí řadě seriálu cestovala Annie do Ruska, aby našla svou bývalou nadřízenou Lenu Smith. Z té se však vyklubala dvojitá agentka, která  Annie postřelila a zabila její tajnou lásku Simona. Díky odvážné záchranné misi, vedené kolegou Auggiem, se Annie naštěstí podařilo z Ruska uprchnout. Ve třetí řadě se Annie s Auggiem konečně sbližuje. A čeká na ni velká zkouška, kdy bude muset předstírat svoji smrt.
 

Piper Perabo & Christopher Gorham

Z Henryho Wilcoxe, bývalého šéfa tajných operací, se najednou vyklube záporák. Annie a Auggie se ho snaží dostat. Co se ale stane, když ho sejmete? Jaké to bude mít následky? Chápu, že mi nemůžete říci, zda ho nakonec dostanete nebo ne…

PP: Hlavní problém je ten, že Annie a Auggie pracují bez posil, zatímco Henry Wilcox má za sebou svojí malou armádu.
CG: I přesto, že je Henry v této řadě bezesporu středem pozornosti, seriál je hlavně o Annie. Takže ať se stane na konci každé řady cokoliv, můžeme se těšit na to, co čeká Annie v té další.
PP: To je dobrá pointa, protože honění Henryho bude ty dva stát hodně. Doplatí na to jejich vztah, Annie se hodně změní.

V této řadě navíc Auggie podvede Annie, dokáží se přes to přenést?

PP: Myslím, že vlastně ani nechcete, aby byli ti dva konečně šťastni, protože pak to bude nuda, nebude tam žádné napětí.
CG: Ale nebude to zas tak strohé, jak to podáváš. Spíš jen taková přestávka. Sice se rozejdou a měsíce se neuvidí, pak se ale Annie zase objeví. Jednou z věcí, kterou jsme během natáčení začali řešit je, jak komplikované jsou životy těchto lidí. Poznáváme jejich zranitelnost a život v utajení, pocit samoty a rozdílné chápání reality oproti ostatním. Bavíme se o lidech, kteří žijí vysoce riskantní životy. Annie by se vůbec nemusela vrátit zpět ze své mise, neexistuje žádná jistota, že se jí to podaří.
PP: Přesně tak.
CG: I kdyby misi přežila, není žádná jistota, že bude schopná se vrátit do normálního života tak, jak to bylo předtím. A pak jsou tam daší okolnosti, které celou situaci komplikují – Annie například musí dát své sestře Danielle vědět, že bude mrtvá. Musí proběhnout poslední rozloučení s pozůstalými, smuteční obřad a její rodina ji bude oplakávat. Není vůbec jisté, že se člověk může po tomto jen tak „vrátit“. A právě proto Auggieho nevěra není klíčová, těmto dvěma na sobě opravdu záleží a důvěřují si navzájem. Pokud je mezi nimi takovýto základ, tak je tam vždy šance.
PP: Auggie je opravdu jeden z mála lidí, komu Annie důvěřuje a to je dobrá cesta k udržení či posílení jakéhokoliv vztahu.

Co se mi líbí na této řadě je dynamičnost vztahů mezi Annie a Calderem a Auggiem a Calderem. Můžete nám říci, jak se vám s Hillem Harperem (Kriminálka New York) pracovalo?

PP: Jsem nadšená z toho, jak byla role Caldera napsaná, je to opravdový blázen. Ze začátku nebyl na naší straně a trvalo celou řadu, než se z nás tří stal tým. Nejsem si jistá, že Calder Annie důvěřuje. Ale ona jemu asi ano, i když to tak občas nevypadá. Někdy jí leze na nervy a někdy je to tak, že i Auggie si raději pustí rádio, než by ho poslouchal.
CG: Je to sranda. Auggie a Calder se shodli, že mají stejný cíl, ale způsob,
jak se k němu dopracovat, má každý úplně jiný. Způsob, jakým Annie a Auggie fungují, je diametrálně odlišný od Calderova.

Mám pocit, že od samého začátku všichni chtěli, abyste se vy dva dali dohromady. A teď se to konečně stalo.Jak to podle vás ovlivnilo dynamiku seriálu?

PP: Já to cítím tak, že když jsou konečně spolu jako životní partneři, tvoří dohromady takové klidové centrum a celý ten šílený svět běží kolem nich a mimo ně. Pro Annie je to úžasný pocit, najednou má někoho, s kým může sdílet svůj „tajný“ život, někoho, komu se může svěřit a kdo jí bude naslouchat, zatímco před tím si vždy vším musela projít sama.

Viděli jsme vás na mnoha místech v Evropě a Jižní Americe. Na kterých dalších místech se bude seriál odehrávat a kam byste se chtěli podívat vy?

PP: To je zajímavá otázka. Já už si dokonce připravuji seznam míst, kam bych se chtěla s naším seriálem dostat. Například do oblasti hranic mezi Pákistánem a Indií.
CG: …zatímco já bych raději na odpočinková, dovolenková místa, třeba Velký bariérový útes u Austrálie.
PP: Já bych seriál ráda směřovala i na Střední Východ. Je otázka kam, muselo by to být bezpečné. Ale vím, že už se zjišťovalo, do kterých míst bychom se mohli vypravit. 

V utajení

Film / seriál
Hodnocení FDB 67.7 %
Foto Sandra Sanojca

Režie Allan Kroeker

Obsazení Piper Perabo, Christopher Gorham, Anne Dudek, Kari Matchett, Sendhil Ramamurthy, Peter Gallagher, Emmanuelle Vaugier

Délka 60 min.

čtvrtek 24. 9.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC