Film / seriál

Temný Kraj

Temný Kraj

Televize Prima přináší divákům nový televizní seriál v hlavní roli s Lukášem Vaculíkem. V dalších rolích se představí například Kristýna Nováková, Martin Trnavský, Saša Rašilov, Tereza Kostková, Jan Teplý, Karel Zima nebo i v Česku velmi oblíbená slovenská herečka Zdena Studénková.

Hlavní hrdina bude postupně rozplétat celkem šest případů sériových vražd rozdělených do dvanácti dílů plných napětí, tajemných lidových pověstí a strašidelných legend. Děj je zasazený do melancholické nostalgie malebného venkova a baladicky laděných osudů hlavních hrdinů. Pražský elitní kriminalista z oddělení vražd Petr Kraj (Lukáš Vaculík) dává ze zdravotních důvodů sbohem velkoměstu a usazuje se na chátrající faře po svém strýci, v malebném kraji opředeném strašidelnými legendami a pověstmi. Na zdánlivě poklidném venkově si ale připadá opuštěný stejně jako osamělý strom za vesnicí, ke kterému ho vážou vzpomínky z dětství.

Jeho návrat ke kořenům není v žádném ohledu snadný, ale postupně také propadne nostalgické atmosféře a tajemné malebnosti venkova. Navíc potkává i nové kolegy z okresního oddělení, kteří se díky němu dostanou k vyšetřování spletitých případů sériových vražd a získají příležitost k profesnímu i osobnímu růstu. Plachá Naďa Hamplová (Kristýna Nováková), snaživý Vojta Coufal (Jan Teplý) a bodrý Pepa Sláma (Karel Zima) se vyznají v temných zákoutích svérázného kraje a jsou Petrovi těmi nejlepšími parťáky při objasňování zločinů a oporou ve chvílích, kdy všem nemilosrdně ubíhá drahocenný čas.

První případ nese název Čarodějnice

Petr Kraj odjíždí odpočívat na poklidný venkov na svou zchátralou chalupu, starou faru po strýci, kam neměl čas jezdit. Jeho dosavadní život nečekaně nabere úplně jiný směr, když najde opuštěného, zraněného psa, a zároveň přijde na spojitost mezi svými rozdělanými případy v Praze a vraždami žen na venkově, které připomínají tajemnou pověst o čarodějnici. Potvrdí se Petrovo podezření, že jde o sériové vraždy? Najde společnou řeč se svéráznou trojicí okresních policajtů, kteří s vyšetřováním vražd nemají zkušenosti?

A co říká o své nové roli Lukáš Vaculík?
„Petr Kraj je takový samorost, který celý život na kriminálce vyšetřoval sériové vraždy, pak má ale zdravotní problém a přesídlí na venkov, kde se uvolní od všeho spěchu a shonu. Uvědomí si, že práce není alfou a omegou života, a to se, myslím, týká každého z nás. A vždycky si to uvědomíme až ve chvíli, kdy nastane nějaký problém. Tak je to v životě, ať se zdravím nebo ženami – až když člověk něco ztrácí, tak si uvědomí, že mu na tom záleželo nebo že to měl rád. V příběhu Petr získá čtyřnohého parťáka, psa Egona. A i když se na začátku tváří, že se vlastně moc nemusí, tak k sobě přilnou.“

Více najdete v tabletovém magazínu, který je dostupný pro iOS a Android, nebo pro PC.

Temný Kraj

Film / seriál
Foto Prima

Režie Jitka Bártů

Scénář Jitka Bártů, Kateřina Bártů

Obsazení Lukáš Vaculík, Kristýna Nováková-Fuitová, Jan Teplý ml., Karel Zima, Martin Trnavský, Saša Rašilov nejml., Tereza Kostková, Zdena Studenková

Délka 12×60 min.

neděle 15. 1.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC