Film / seriál

Patrola: Děti Hollywoodu

Patrola
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox Premium HD na skylink Live TV Sledovat

Sourozenci Maggie a Jake Gyllenhaalovi se narodili do filmařské rodiny, ostatně chlapci byl za kmotra Paul Newman. Dnes oba platí za budoucnost kalifornské továrny na sny.

Když se narodíte scénáristce a režisérovi, není cesta na hollywoodský Olymp až tak dlouhá. Oba sourozenci si ovšem úspěch poctivě odpracovali. Jake, který uplynulý víkend oslavil čtyřiatřicetiny, stál před kamerou už jako desetiletý a za jednu z obou hlavních rolí v dramatu Zkrocená hora získal před devíti lety první nominaci na Oscara. I Maggie je respektovanou herečkou, kterou znáte například z batmanovky Černý rytíř nebo akčňáku Útok na Bílý dům.  
Rodina Gyllenhaalových má mimochodem aristokratické kořeny. Jejich švédský prapředek si šlechtický titul vysloužil za třicetileté války, kdy se zúčastnil i bojů v Čechách a na Moravě. Jake se o jeho osud živě zajímá a navštívil některá z bojišť, na kterých se jeho dávný příbuzný vyznamenal.
Dnes se celá rodina angažuje na poli lidskoprávním a enviromentálním. Maggie je známou kritičkou americké zahraniční politiky a podporovatelkou Demokratické strany, zatímco Jake mimo jiné přispívá na obnovu pralesa v Mozambiku nebo upozorňuje na ničení polárních ekosystémů.
Kariérám obou sourozenců se v současné době velmi daří. Maggie nedávno sklidila chválu za hlavní roli v seriálu BBC s anglickým názvem The Honourable Woman, a Jake točí s Keirou Knightley a Joshem Brolinem drama Everest. Zatímco sedmatřicetiletá Maggie vychovává dvě dcery s hercem Peterem Sarsgaardem, Jake v posledních letech chodil s kolegyněmi z branže Kirsten Dunst, Reese Witherspoon nebo Taylor Swift.

Patrola

Film / seriál
Hodnocení FDB 79.6 %
Foto FilmBox

Režie David Ayer

Obsazení Jake Gyllenhaal, Michael Peña, Natalie Martinez, Anna Kendrick, David Harbour, Frank Grillo, America Ferrera

Délka 109 min.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC