Film / seriál

Krademe s láskou

Will Smith a Margot Robbie

Romantická krimikomedie Focus diváka nabádá už svým názvem: focus znamená zaostřit, soustředit se, hlavně na detaily, protože každý z nich může hrát klíčovou roli. Proto se soustřeďte, on je starý podvodnický profík, ona začátečnice. Nebo je to jinak?

Nicky v tomhle byznysu jede už dlouho. Přesně ví, kdy, kde, co a jak ukrást a má na to i zkušený tým expertů. S Jess se seznámí v New Yorku, kde poněkud nezkušená, ale zatraceně sexy blondýna zkouší banálními triky okrádat bohaté „hejly“. Slovo dá slovo, jiskra přeskočí a dvojice se přesune do New Orleans, kde se má konat zásadní zápas v americkém fotbale: stadión přece naplní fanoušci, kteří si budou víc než vlastních kapes hledět dění na hřišti. Velká akce klapne – jenže Nicky má svá pravidla a Jess musí jít z jeho kruhů stranou. Ale o tři roky později v Buenos Aires na závodech Formule 1…

Focus je jedna velká hra: mezi hlavními zúčastněnými i s diváky. Nicky je vždycky o krok napřed oproti ostatním aktérům i publiku. Že se od Jess nechal sbalit? Přesně věděl, co na něj ta sexbomba zkouší. Že impulzivně podléhá nabídkám k sázkám? Všechno má dopředu připravené. Sledovat tento film je jako sedět u stolu s ruletou: nikdy nevíte, které číslo nakonec padne.

I přes důkladně promyšlený scénář zůstávají největšími lákadly Focusu herecké hvězdy. Will Smith coby Nicky opět dokazuje, že prostě odmítá stárnout: téměř padesátiletý herec má v sobě pořád tu stejnou mladickou svěžest a dychtivost jako před dvěma dekádami. Sekunduje mu vynikající Margot Robbie, jedna z těch tváří stříbrného plátna, které vypadají daleko lépe v pohybu než na fotografiích. Herečka původem z Austrálie tím připomíná mimo jiné rodačku z Jihoafrické republiky Charlize Theron.

Focus je stejně jako kulička v ruletě nevypočitatený a nepředvídatelný. Vyhraje láska? Zvítězí peníze? Jak to má Nicky s otcem a dědou? Koho Jess doopravdy miluje? A mezi která žebra člověka střelit, aby to přežil? Otazníky se vrší až do závěrečných titulků.

Život, byznys i láska jsou jedna velká hra. A Will Smith a Margot Robbie v ní září. Jedno překvapení za druhým se na sebe balí jako koule ze sněhuláka a závěrečné vyvrcholení je dokonalá „mrkev“ přímo mezi oči.

Více najdete v tabletovém magazínu, který je dostupný pro iOS a Android, nebo pro PC.

Focus

Film / seriál
Hodnocení FDB 74,2 %
Foto HBO

Režie Glenn Ficarra, John Requa

Scénář Glenn Ficarra, John Requa

Obsazení Margot Robbie, Will Smith, Rodrigo Santoro, Robert Taylor, Joe Chrest, Adrian Martinez, BD Wong

Délka 105 min.

Cinemax úterý 31. 5. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack a Komplet

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC