Film / seriál

Když je polda tlustý, ale nadšený

Policajt ze sámošky 2
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na skylink Live TV Sledovat

Policajt ze sámošky se vrací. A tentokrát to na svém segwayi rozjede v hotelovém kasinu.

Žánr „bláznivá policejní komedie“ patří bezesporu k útvarům s poměrně jasnými specifiky. Většinou se v nich vyskytuje jeden či více policistů, plnící určitou misi (nezřídka honí záporáka), takřka vždy se u toho zesměšní, nikdy nejsou nenápadní a jejich počínání téměř pokaždé provází demolice. 
 
Nejinak tomu je i v případě Policajta ze sámošky 2. I když samotný název je lehce zavádějící, ve filmu se totiž nejedná o policistu, nýbrž o korpulentního sekuriťáka Paula Blarta v podání Kevina Jamese, jehož zmařené policejní ambice končí v ochrance místního obchoďáku. Svou práci však vykonává s neskrývaným entusiasmem, který jej dostane společně s dospívající dcerou až do Las Vegas, kde se účastní „sjezdu“ členů ochranek z širokého okolí. Nebyla by to ale správná bláznivá policejní komedie, kdyby se něco nepřihodilo právě v době jeho služebního volna, v kulisách luxusního hotelu a přilehlého kasina. Ano, chytří již tuší, že by se mohlo jednat o loupež. Otázka, proč si lupiči pro svou akci vybrali zrovna den sjezdu ochranek z celé země, však zůstává po celý film nezodpovězena.
 
Hlavní záporák, peroxidový Neal McDonough s očním defektem („Mám každý oko jiný a podle toho taky žiju.“) a alergií na oves, má v hledáčku umělecká díla z prostor hotelu, nicméně shodou náhod jeho záměr prokoukne nakonec i chrabrý Paul Blart, který se rozhodne patřičně zakročit, a to s ohledem na svůj nekompromisní výcvik z obchoďáku i fakt, že jeho dceru padouchové drží jako rukojmí (za zmínku stojí jistě vypjatá slovní přestřelka mezi oběma aktéry: „Hned mi vraťte mou dceru!“ „ Vy mi vraťte můj obraz!“).
 
Rozjíždí se nekonečná série akčních zákroků za použití pepřáku či airsoftových kuliček, která místy připomíná hon na zloděje ze Sám doma a zachází až do absurdních situací, jako třeba při střelbě vidličkou („Byli jsme na nože, teď jsme na vidličky“) či útoku pomocí (živého) hotelového páva. 
 
Na dopadení zlodějů se samozřejmě podílí i Paulovi kolegové z branže (mnozí již důchodového věku) a jeho dcera trpící celé své dospívání otcovou posedlostí ochrannými pomůckami a výchovou v duchu „vždy připraven“. Věčně vybavená pepřákem, vysílačkou i kapesním nožíkem však zlikviduje zlého peroxiďáka krycím ovesným krémem, který mu ve vypjaté situaci napatlá na obličej. Ten se zasažen s výkřikem „Ááá, to je oves!!“ kácí k zemi pokryt smrtelnými boláky. 
 
Ano, komedie Policajt ze sámošky 2 splňuje takřka vše, co od takového žánru můžeme očekávat, od zápletky a nádechu nebezpečí, přes popularizaci profese, až po řešení skrytých rodinných dramat. Pokud potřebujete oddych a fandíte segwayím, není na co čekat.
Více najdete v tabletovém magazínu, který je dostupný pro iOS a Android, nebo pro PC.

Policajt ze sámošky 2

Film / seriál
Hodnocení FDB 57,2 %
Foto HBO

Režie Andy Fickman

Scénář Kevin James, Nick Bakay

Obsazení Kevin James, David Henrie, Molly Shannon, Raini Rodriguez, Gary Valentine

Délka 94 min.

HBO sobota 30. 1. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televize: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC