Film / seriál

Dokonalý život je dokonalá lež

Reese Witherspoon, Nicole Kidman a Shailene Woodley

Reese Witherspoon, Nicole Kidman a Shailene Woodley září v temně komediálním dramatu o trojici matek, jejichž zdánlivě perfektní životy zamotá vražda.

Minisérie o sedmi dílech se odehrává v kalifornském městečku Monterey. Vše začíná podezřelou vraždou během benefiční akce základní školy, a byť je totožnost oběti i vraha zpočátku neznámá, indicie ukazují na tři matky předškoláků.

Madeline Mackenzie (Reese Witherspoon) je extrovertní máma v domácnosti, má dceru v pubertálním věku a syna na prvním stupni a nesnáší Bonnie, mladou ženu svého exmanžela Nathana, což bývá příčina rozepří s jejím současným manželem Edem. Další matkou je Madelinina nejlepší kamarádka Celeste Wright (Nicole Kidman). Bývalá právnička žije ve zdánlivě dokonalém manželství s mladším mužem Perrym, se kterým má rozkošná dvojčátka. Poslední z trojice je svobodná matka s pochmurnou minulostí Jane Chapman (Shailene Woodley), která není ani hezká, ani neřeší manželské problémy, a tak mezi ostatní moc nezapadá. Příběhy třech žen jsou prokládány výpověďmi z výslechové místnosti, v níž zaměstnanci školy a ostatní rodiče vyprávějí zákulisní drby o rivalitě mezi místními obyvateli.

Sedmilhářky jsou adaptací stejnojmenného díla australské spisovatelky Liane Moriarty, které se stalo jedním z největších knižních hitů posledních let – knihy se prodalo přes šest milionů výtisků. Režie se ujal Jean-Marc Vallée, režisér snímků Divočina a Poslední naděje, scénář pak napsal David E. Kelley, který spolupracoval například na seriálu Ally McBealová. Herečka Nicole Kidman si natáčení užívala. Za svou kariéru ztvárnila řadu komplikovaných postav a Celeste Wright pro ni představovala novou výzvu. „Ve většině případů se dokážu z role dostat velice snadno. V tomto případě to pro mě ale bylo mnohem těžší. Mé předchozí postavy nebyly nikdy jako ona,“ komentuje svou roli herečka. Kromě tria hollywoodských hvězd (Reese Witherspoon a Nicole Kidman se podílely na snímku i jako spoluproducentky) se v seriálu objeví švédský herec Alexander Skarsgård, známý jako Tarzan, dcera zpěváka Lennyho Kravitze Zoe, Laura Dern (Jurský park), Adam Scott, James Tupper či Jeffrey Nordling.

Více najdete v tabletovém magazínu, který je dostupný pro iOS a Android, nebo pro PC.

Sedmilhářky

Film / seriál
Foto HBO

Režie Jean-Marc Vallée

Scénář David E. Kelley

Obsazení Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Alexander Skarsgård, Laura Dern, Adam Scott, Zoë Kravitz, Parker Croft, James Tupper, Sarah Baker

Délka 7×60 min.

pondělí 27. 2.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC