Film / seriál

Dobrá manželka: Slepá sázka na politiku

Dobrá manželka

Sedmá série přišla o jednu z nejoblíbenějších postav, ale troufá si postavit se samotné kandidátce na americkou prezidentku.

Užvaněný Donald Trump i další kandidáti na post amerického prezidenta jsou tím nejmenším, co by mělo trápit favoritku nadcházejících voleb Hillary Clinton. Jejím hlavním problémem by se totiž letos na podzim mohl stát bývalý manžel Dobré manželky! Sedmá řada veleúspěšného dramatického seriálu z právnického i politického prostředí parafrázuje skutečné předvolební dění ve Spojených státech. „Pokud bude Peter kandidovat, bude kandidovat proti Hillary,“ potvrdil výkonný producent Robert King v rozhovoru pro TVLine. Ale vezměme to pěkně od začátku…

Digitální co a jak

Šestá série Dobré manželky skončila nečekaně a pro velkou část fanoušků znamenala rozčarování. Nejde ani tak o to, co se stalo, ale spíše jak. V poslední epizodě došlo k dlouho očekávanému znovushledání hlavní hrdinky Alicie s její bývalou parťačkou Kalindou. Šlo o scénu, na kterou děj seriálu zadělával celé tři roky. Ale herečky Julianna Margulies a Archie Panjabi se ve skutečnosti během natáčení před kamerou vůbec nesetkaly – výsledek vznikl díky kouzlení s jejich dvojnicemi a digitálními efekty.
Julianna Margulies a Archie Panjabi se prý v soukromí příliš nemusí. Pro tvůrce to v minulosti znamenalo hodně žonglování se scénáři, aby udrželi bývalé nejlepší kamarádky (seriálové postavy, ne herečky) od sebe. Takže Kalinda spala s Aliciiným manželem Peterem a kamarádská láska mezi děvčaty se vypařila. Napětí v zákulisí mezitím pomohlo zažehnout kreativitu scénáristů. Pátá série, která už byla údajnou nevraživostí hereček ovlivněna, nabídla nadšeným divákům dosud nejlepší epizody Dobré manželky vůbec. Sedmá řada zato čelí úplně jiným výzvám. Archie Panjabi, která má díky Dobré manželce cenu Emmy, ze seriálu po šesti letech odešla.

Kampaň bez manželky

Nové díly představují začátek nové kapitoly a můžou být plné nečekaných překvapení. Na druhou stranu právě to má Dobrá manželka ve zvyku. Alicia má problémy. Její právnické kariéře se nedaří jako dříve. Proto musí přijímat hlavně „podřadné“ zakázky a zastupovat zatčené, co se chtějí dostat ven z vězení na kauci. Manželství s guvernérem Peterem na tom taky nebývalo úplně nejlépe, přesto se rozhodla podpořit jeho kampaň za zvolení prezidentem. Nebo je za jejím vystupováním něco úplně jiného? Přestože v traileru stojí po manželově boku, na všetečný novinářský dotaz, zda prohlašuje, že se nebude účastnit kampaně, se vstřícným úsměvem odpovídá: „Ano.“ Nebude. 
Poměrně odvážné rozhodnutí tvůrců zatáhnout do fiktivního světa Dobré manželky osobnosti ze skutečného života způsobilo nové potíže. „Je to pro nás těžké, protože jsme začali pracovat na scénářích v červnu. Tím pádem jsme se mohli jedině pokusit odhadnout, jak se věci vyvinou,“ vysvětluje King. S tím, že tvůrčí tým seriálu doteď nepřestává ohromovat, jak rychle se situace v politice mění, klidně i přes noc. „Jestli to bude nutné, jsme schopní předabovat pár vět, ale jinak je to z naší strany sázka naslepo.“
Ať už to dopadne jakkoliv, Dobrá manželka se i přes to všechno bude muset časem od reality odklonit. Nečekejte, že sedmá série ostře sledované politické klání na amerických obrazovkách jednoduše zkopíruje. Koneckonců nejde jenom o politiku a nebylo by to ani napínavé. Ostrouhá dokonce i ten jinak všudypřítomný užvaněný Donald Trump. Je to republikán. Nezapadá do děje. Naštěstí. 

Dobrá manželka

Film / seriál
Hodnocení FDB 67.4 %
Foto Universal Channel

Režie Rod Holcomb, Charles McDougall

Obsazení Julianna Margulies, Matt Czuchry, Archie Panjabi, Josh Charles, Christine Baranski, Chris Noth, Makenzie Vega

Délka 60 min.

středa 18. 11.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC