Film / seriál

Croodsovi: Zapomeňte na Flinstoneovi, jsou tu Croodsovi!

Croodsovi
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na skylink Live TV Sledovat

Žijí v jeskyni, ale problémy řeší jako běžná americká rodina. Akorát čelí většímu nebezpečí, že je může venku někdo sežrat. Kdo? Hrdinové nového animáku od studia Dreamworks, který se ucházel o Oscara.

S trach je dobrý, změna špatná. Tak zní filozofie taťky Croodse, dle které řídí celou rodinu. Má proto dobrý důvod. Žije v pravěké jeskyni a venku se potuluje řada roztodivných zvířátek, které by si sice vaše děti asi chtěly vzít domů na hraní, ale pana Croodse děsí. Protože správně předpokládá, že i ta nejroztomilejší růžová kočička by všechny s chutí sežrala. Ale když se rodinná jeskyně stane neobyvatelnou, ani takový zbabělec nemá na vybranou. Pak se jeho rodinka vydá na výpravu do bezpečí a začne pořádné dobrodružství. A taky větší zábava.
 
Nepřekvapivě, podobně jako kdysi Flintstoneovi, i Croodsovi se chovají v podstatě jako obyčejná americká rodina. Akorát nosí kožešiny, americký fotbal hrají s potravou a na výletě se prodírají fantaskním světem, vizuálně podmanivým, skoro jako v Avataru. Jejich osudy spolu vymysleli, napsali a zrežírovali Kirk De Micco a Chris Sanders, s námětem jim pomáhal ex-Monty Python John Cleese. Tito tvůrci už mají za sebou pár úspěchů. Především Chris Sanders, který se podílel na Lvím královi a výrazně i na prvním dobrodružství Jak vycvičit draka. I tento film, stejně jako Croodsovi, Shrek nebo Madagaskar, vznikl v animačních místnostech studia Dreamworks. Na svou pravěkou rodinku můžou být všichni ve studiu hrdí. Snímek, který v originále daboval Nicholas Cage nebo Emma Stone, vydělal v kinech po světě přes 580 milionů dolarů. Dost na to, aby se začala připravovat dvojka. Ta se má do kin dostat v listopadu roku 2017.

Croodsovi

Film / seriál
Hodnocení FDB 82,4 %
Foto HBO

Režie Chris Sanders, Kirk De Micco

Scénář Chris Sanders, Kirk De Micco

Délka 98 min.

HBO sobota 12. 7. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televize: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC