Film / seriál

Co člověk zaseje

Sklizeň

Každá rodina má tajemství. Výjimkou nejsou ani Youngovi, na první pohled spokojená rodina žijící na venkově v krásném domě. Za zataženými roletami se ale odehrává drama, které má zůstat okolnímu světu skryto.

Dospívající dívka Maryann se po ztrátě svých rodičů přestěhuje k babičce a dědečkovi na venkov. Cítí se ale osaměle, stýská se jí po starých kamarádech, a proto se sama toulá po okolí a hledá rozptýlení. V okně jednoho ze sousedních domů uvidí chlapce, který ji pozve na návštěvu a hraní videoher. Andy je na vozíku a žije se svými rodiči, doktorkou Katherine a ošetřovatelem Richardem, kteří se o něj neustále starají. Andy je rád za společnost, ven ho totiž matka nepouští, takže nezná žádné jiné děti ze sousedství. Maryann Andyho navštěvuje, ale pokaždé v domě cítí podivně stísněnou atmosféru a tuší, že s touto rodinou nebude vše úplně v pořádku.

Snímek natočil americký režisér John McNaughton, který je autorem filmového portrétu masového vraha Henryho Lee Lucase či televizního seriálu Mistři hrůzy, na pomoc se scénářem si přizval nováčka Stephena Lancellottiho. Jako rodiče se představí Michael Shannon a Samantha Morton, Andyho si zahrál Charlie Tahan a Maryann ztvárnila Natasha Calis. Ve filmu se také objeví například hollywoodský matador Peter Fonda.

Zvrat ve filmu nastává ve chvíli, kdy Katherine zakáže Maryann navštěvovat svého syna. Dívka se ale nedá a v nepřítomnosti rodičů se s Andym stále vídá, jednoho dne se ale Richard a Katherine nečekaně vrátí domů dřív a Maryann se musí schovat ve sklepě. Při hledání únikové cesty narazí na osvětlenou místnost, ve které spatří šokující výjev, díky němuž odhalí tajemství Andyho rodičů. Víc už ale nechceme spoilovat, nicméně tempo filmu se od Maryannina objevu začíná hodně zrychlovat a vy pochopíte, proč mají Andyho rodiče zrovna takové povolání a proč se film jmenuje Sklizeň.

Více najdete v tabletovém magazínu, který je dostupný pro iOS a Android, nebo pro PC.

Sklizeň

Film / seriál
Hodnocení FDB 66,7 %
Foto Cinemax

Režie John McNaughton

Scénář Stephen Lancellotti

Obsazení Michael Shannon, Natasha Calis, Charlie Tahan, Peter Fonda, Meadow Williams, Leslie Lyles, Samantha Morton, Amina Robinson

Délka 104 min.

pondělí 30. 1.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC