Film / seriál

Ant-Man

Ant-Man
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na skylink Live TV Sledovat

Další ambiciózní projekt filmového giganta Marvel Studios přináší poctu jednomu z nejstarších komiksových hrdinů. A především vydatnou porci rodinné zábavy, ve které se to přímo hemží akcí a vtipnými hláškami.

Scott Lang (hraje ho Paul Rudd, známý třeba ze snímku Zbouchnutá) je notorický podvodník. A není to ledajaký chlápek. Trochu náhodou se dostal ke speciální superschopnosti. Když chce, dokáže zásadně zmenšit své fyzické rozměry až na úroveň hmyzu, ovšem se současným enormním znásobením své síly. Tyto pozoruhodné vlastnosti ho přímo předurčují do role hrdiny. Nutno říct, že hlavní hrdina nebyl vždy jen člověkem, který se vydal na dráhu zločinu. Naopak bylo jeho cílem být dobrým tátou a chránit lidi, ovšem leckdy i spornými metodami. 
Právě pro Scottovy sklony ke kriminálnímu chování ho vyhledá stárnoucí vědec Hank Pym v přesvědčivém podání Michaela Douglase. Pym v šedesátých letech plnil úkoly pro vládní organizaci S.H.I.E.L.D jakožto Ant-Man, hrdina schopný se díky speciálním chemikáliím v obleku zmenšovat a ovládat svou myslí mravence. Pym a jeho dcera Hope van Dyne (Evangeline Lilly) usilují o to, aby Hankův bývalý chráněnec Darren Cross (Corey Stoll) neprodal zdokonalenou verzi Ant-Manova obleku armádě. Scott s Pymem se proto neohroženě vydávají vstříc překážkám. Klíčová epická bitva se pak odehrává v dětském pokoji roztomilé holčičky a prozradíme, že důležitou roli tu sehraje Mašinka Tomáš.
Studio při výběru režiséra trochu zariskovalo a zvolilo si britského komediálního režiséra Edgara Wrighta (Jednotka příliš rychlého nasazení), který Ant-Mana připravoval osm let společně se spoluscenáristou Joe Cornishem a navíc ho zbožňovali fanoušci Marvelu. Jenže se proslýchá, že během natáčení chtěl být režisér až příliš originální a tvorba filmu byla provázena konflikty a hádkami. Nakonec byl Wright „odejit“ a snímek dokončil nepříliš známý režisér Peyton Reed, který se věnoval filmům s úplně jinou tematikou (Yes Man, Rozchod!). Reedovi se i přes celkem nepříznivé okolnosti podařilo Ant-Mana dokončit se ctí.
Každopádně herci hrají jako o život. Paul Rudd už svůj komediální talent dokázal několikrát a Evangeline Lilly se daří opustit škatulku „herečky ze seriálu Ztraceni“. Vizuálně není film možná tak strhující jako jiné „marvelovky“, ale výtvarné řemeslo je i tak provedeno s grácií. Sečteno a podtrženo – tvůrci filmu nepřekračují standardy v daném žánru, ale máte-li rádi oživené komiksové hrdiny podané s hravou nadsázkou, odlehčené dialogy a pěknou podívanou, nebudete zklamáni. Za pozornost stojí také soundtrack, který je jako u všech komiksových snímků pečlivě vybraný a skvěle podtrhuje atmosféru filmu.
Více najdete v tabletovém magazínu, který je dostupný pro iOS a Android, nebo pro PC.

Ant-Man

Film / seriál
Hodnocení FDB 79,8 %
Foto HBO

Režie Peyton Reed

Scénář Joe Cornish, Edgar Wright, Adam McKay, Paul Rudd podle komixové předlohy Stana Lee, Jacka Kirbyho a Larryho Liebera

Obsazení Paul Rudd, Michael Douglas, Evangeline Lilly, Corey Stoll, Michael Peña, Judy Greer, John Slattery

Délka 117 min.

HBO neděle 23. 10. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televize: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC