Film / seriál

4 horory na Skylinku

4 horory na Skylinku
Skylink Live TV

Sledujte na Film+ a HBO na skylink Live TV Sledovat

I když se u hororů bojíme, stejně se na ně dobrovolně koukáme a fascinují nás. Přinášíme vám výběr čtyř strašidelných snímků, u kterých vám bude tuhnout krev v žilách a po jejichž zhlédnutí se neodvážíte sami ani na záchod.

Šibenice

Američtí tvůrci Travis Cluff a Chris Lofing napsali scénář pro horor ze školního prostředí, jenž rovnou zrežírovali. V městečku Beatrice ve státě Nebrasce zinscenovali v roce 1993 žáci střední školy divadelní představení s názvem Šibenice. Během něj ale zemřel představitel hlavní role Charlie, který byl před zraky rodičů a spolužáků omylem oběšen vinou poškozených rekvizit. Jeho památku a výročí tragédie se o dvacet let později rozhodnou uctít studenti téže školy a nacvičí stejnou inscenaci, v níž hlavní roli dostane Reese Houser. Ten se se svými kamarádem Ryanem, jeho dívkou Cassidy a svou tajnou láskou Pfeifer vloupá do školy noc před premiérou, aby lehce upravili scénu. Když ale chtějí odejít, zjistí, že jsou všechny dveře zamčené a jejich telefony nemají signál. Při hledání cesty ven narazí na tajemnou videokazetu, na které je záznam Charlieho smrti a také rozhovor s jeho tehdejší přítelkyní ze kterého vyplývá, že Charlie tehdy vůbec neměl hrát a byl jen náhrada za hlavního herce, Reesova otce…

HBO HD / 9. června

Smrt ve tmě

V hororech jsou záporáky obvykle upíři, mutanti nebo masoví vrazi, ve snímku od Feda Alvareze jím je starý dědeček o holi se sadistickými sklony. Teenagerka Rocky (Jane Levy) žije se svou malou sestrou a rodiči, kteří jsou alkoholici a o své děti nejeví zájem. Dívky se tedy rozhodnou utéct, na nový život daleko od rodného Detroitu ale potřebují dostatek financí, které se Rocky snaží zajistit pomocí drobných vloupaček se svými kamarády Alexem (Dylan Minnette) a Moneym (Daniel Zovatto). Ti jednoho dne přijdou s důležitou informací – nedaleko v opuštěné čtvrti žije osamělý starý slepec (Stephen Lang) a v jeho domě se prý skrývá pořádný balík. Trojice loupež naplánuje a vydává se do domu, zdánlivě jednoduchá akce se ale brzy mění v boj o holý život, stařec totiž rozhodně není bezbranná oběť a lupiče nehodlá nechat odejít živé. V originále se snímek jmenuje Don‘t Breathe, tedy „nedýchej“. To odkazuje na skutečnost, že právě zvuk dechu pomáhá slepci lokalizovat vetřelce v domě.

HBO HD / 18. června

Hostel

Dnes již kultovní horor Eliho Rotha, jehož režisérská kariéra čítá vesměs strašidelné snímky jako např. Cabin Fever, se odehrává na Slovensku. Dva Američané, kamarádi ze střední školy, vyráží na výlet napříč Evropou a těší se na hezké holky a levné pivo. V průběhu cesty se k nim přidává Islanďan Oli, který oba přemlouvá, aby vyrazili do odlehlého slovenského města, kde je hostel plný krásných východoevropských dívek. Ubytovna je opravdu turistickým rájem a dobrodruzi se ihned seznamují s dvojicí místních krásek a těší se na milostná dobrodružství. Pohodu ale brzy naruší kruté procitnutí, hostel se za ubytovací zařízení pouze vydává a na hosty zde místo alkoholových party čeká smrt. Film se natáčel v Čechách, například v bývalém cukrovaru a v klášteře v obci Doksany či v psychiatrické léčebně v Praze ve více než 50 let uzavřeném křídle, kde v budově 10 bývali drženi ti nejšílenější pacienti. Kvůli špatné reklamě pro východní Evropu byl Hostel zakázán na Ukrajině, na Novém Zélandu pak zase kvůli přílišnému násilí.

HBO HD / 8. června

Oko

Snímek režisérů Xaviera Paluda a Davida Moreau vypráví o Sydney Wells, známé houslistce z Los Angeles, která v dětství přišla nešťastnou náhodou o zrak a její jedinou šancí, jak znovu vidět, je transplantace očí. Operace proběhne úspěšně a bez komplikací a Sydney se za pomoci lékaře Paula a své sestry Helen začíná zapojovat do běžného života. Štěstí ovšem netrvá dlouho, protože se jí začnou zjevovat podivné stínové postavy a pronásledují ji děsivé představy, které nedokáže logicky vysvětlit. Jde o následky operace, nebo jsou výjevy jen výplody její příliš bujné fantazie? Sydneyina rodina začíná pochybovat o její příčetnosti, dívka ale brzy zjišťuje, že vše, co vidí, je skutečné, a že jí doktor díky operaci otevřel dveře do děsivého světa, který zůstává očím ostatních skryt. Hlavní role ztvárnili Jessica Alba, Parker Posey a Alessandro Nivola.

Film+ / 14. června

Film / seriál
Foto HBO, Film+

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC