Film / seriál

22 Jump Street: Opakování je matka „srandovnosti“

22 Jump Street
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na skylink Live TV Sledovat

Ne moc schopní policajti Channing Tatum a Jonah Hill dospěli. Tentokrát blbnou v přestrojení na vysoké.

Dvě nejlepší komedie roku 2014 natočili dva lidé. Ti samí dva lidé. Autorská dvojice scénáristů a režisérů Phil Lord a Chris Miller to díky hitu Everything is Awesome z animovaného Lego příběhu dotáhli až na Oscary, ale, že všechno je skvělé, platí i pro policajtskou patálii 22 Jump Street. 
Jejich pokračování revitalizované filmové verze zapomenutého seriálu z 80. let, který udělal z Johnnyho Deppa mladou televizní hvězdu, si na nic nehraje. Úvodní akční scéna se sice odvážně tváří, že tohle dobrodružství neschopných policajtů Jenka (Channing Tatum) a Schmidta (Jonah Hill) bude temnější (další klišé poslední doby), ale to netrvá dlouho.  
21 Jump Street byl hit a jeho hrdinům se na konci filmu podařil dobrý zátah. Obojí má vliv na pokračování s viditelně vyšším rozpočtem před i za kamerou, který ovšem nezabránil klíčovému přesunu. Policejní stanice se musela z původního kostela přestěhovat do kostela naproti přes ulici. Ale zasvěcení asijské verzi Ježíše zůstalo a kvůli názvu se nová adresa vyloženě hodí. 22 Jump Street se drží stejného vzorce jako předchůdce. Navzdory návrhu jednoho z hrdinů, že by se tentokrát mohli přidat k tajné službě, se policajti v přestrojení znovu vrací na školu. Místo střední je to výška, ale tím veškerá rozdílnost končí.

22 Jump Street

Film / seriál
Hodnocení FDB 76.4 %
Foto HBO

Režie Phil Lord, Chris Miller

Obsazení Jonah Hill, Channing Tatum, Peter Stormare, Wyatt Russell, Amber Stevens, Jillian Bell, Ice Cube

Délka 112 min.

HBO sobota 27. 6. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televize: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC