Dokument

Vášeň pro vesmír

Vášeň pro vesmír
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na skylink Live TV Sledovat

Narodit se ve dvacátém století nebylo v mnoha ohledech nic příjemného, ale v mnoha jiných ohledech to lidem nabídlo neutuchající možnosti objevovat místa, kam se nikdy dřív nikdo nedostal.

Koho by aspoň na chvíli nefascinoval vesmír. Prostor nezměrných rozměrů a vzdáleností, plný neznámých světů a tajemství, to je to pravé pro snílky, ale také pro vědce nebo pro astronauta. Už jako malý byl Francouz Thomas Pesquet z noční oblohy doslova „paf“. A co teprve když člověk začal do vesmíru pronikat, posouvat hranice v jeho poznávání, až se mu podařilo přistát na Měsíci. Svět bez gravitace jednoduše Thomase uhranul a povolání astronauta se nehodlal vzdát. Jeho velký dětský sen se mu nakonec splnil.

Díky němu se také i vy můžete seznámit s mladší generací kosmického výzkumu. Jako malého ho fascinovaly události z minulosti a jako dospělý se Thomas stal mužem budoucnosti, který se snaží přispět k poznávání dosud jen málo probádaného prostoru nad našimi hlavami. V novém velmi zajímavém seriálu Vesmír zítřka se můžete seznámit s nejnovějšími poznatky vědců, ale také s osobními zkušenostmi, které Thomas za svou astronautickou kariéru nasbíral.

V šesti téměř hodinových dílech postupně uvidíte, co dobrého nám vesmír a jeho výzkum nabízí. Abychom jen nemudrovali, podíváte se i za astronauty a poznáte, jaké to je žít na místě s nulovou gravitací. A co by byl vesmír bez zmínky o mimozemšťanech? Stejně tak nemůže chybět ani Mars, který se lidé snaží osídlit.

Vesmír zítřka nabízí také reálné záběry z družic a vesmírných stanic, stejně jako vizuálně dokonalé animace a názorné ukázky nejrůznějších jevů. Tímto fascinujícím prostorem vás navíc provází sympatický astronaut Thomas Pesquet. 

Vesmír zítřka

Dokument
Foto Spektrum
Spektrum HD pondělí 24. 4. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC