Dokument

Prvotřídní káry

Výroba vozu

Přáli jste si někdy mít vlastní batmobil? Nebo auto s nezaměnitelným vzhledem, které chrlí oheň a pořádně řeže zatáčky? Taková superauta nepatří jen do filmů, protože existují lidé, kteří umí sny proměnit ve skutečnost.

Parádní káry vyráběné na zakázku není jednoduché získat. Jsou to totiž doslova klenoty a umělecká díla na čtyřech kolech. Jsou vzácná. Jsou překrásná. Jsou drahá. Přesto existují a jsou lidé, kteří si je mohou dovolit, a hlavně lidé, kteří je umí vyrobit. S každým takovým autem se posunují hranice výkonu do závratných výšek. Každé z nich je zcela originální a majitel takové superkáry si může být jistý, že další podobné auto nikdo jiný nevlastní.

Všechny z nich ale spojuje jedna věc – příběh jejich zrození. Viasat Explore přináší seriál, který vás seznámí s tímto trochu sci-fi světem, kterému často vládnou vysoké napětí, téměř nemožné termíny, tajné schůzky, pozoruhodné inženýrské problémy a samozřejmě dramatický styl. Nadšený tým automobilových řemeslníků pro splnění těch nejpodivnějších snů překonává obrovské překážky a při realizaci automobilových fantazií pro nadšence z celého světa dokážou tito chlapíci myslet opravdu nekonvenčně. Uvidíte tak „pod kapotu“ jedinečných schopností mistrů mechaniků, budete svědky celého procesu konstrukce některých nejžádanějších čtyřkolových strojů na světě a pochopíte, proč pro některé lidi mají auta duši. Nic ale není jednoduché a u superaut už vůbec ne.

Dozvíte se proto, s jakými problémy se mechanici potýkají a která osobnost se silnou vůlí stála za jejich vznikem. Kde berou inspiraci a čím se každé superauto od ostatních odlišuje. Zkrátka, milovníci „plechových krasavců“ si v lednu přijdou na své.

Více najdete v tabletovém magazínu, který je dostupný pro iOS a Android, nebo pro PC.

Superauto, superrekonstrukce

Dokument
Foto Viasat Explore
neděle 15. 1.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC