Dokument

Predátoři – lovci, nebo kořist

Predátoři pod vodou
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic Wild HD na skylink Live TV Sledovat

Unikátní čtyřdílná minisérie z produkce programu National Geographic vám poodhalí zákulisí života roztodivných živočichů po celé planetě. Nenechte se totiž mýlit, ani predátoři nejsou vždy a všude v bezpečí.

Seriál Tajný život predátorů vždy během jedné hodiny zavítá do určitého prostředí – pod vodní hladinu, do pralesů, na pouště – a seznámí vás s několika živočichy, kteří jsou pro jiná zvířata hrozbou, ovšem zároveň jsou sami kořistí. Každý z nich má proto své specifické způsoby lovu stejně jako maskování.

Pokud si myslíte, že třebas orli jsou zcela v bezpečí ve výškách a pouze ostřížím zrakem sledují svět pod sebou, aby si vyhlédli nějakou „dobrůtku“ k obědu či večeři, jste na omylu. I oni mají svůj důvod, proč si staví hnízda na zdánlivě nedostupných místech. A co teprve taková liška. Je to pěkně mazaná šelma, lesy se prohání téměř nepozorovaně a drobnější zvířata se před ní mají na pozoru, jenže ani ona není mimo svou noru v bezpečí. A pokud si myslíte, že pod vodní hladinou se lze obávat jen žraloků, jste opět vedle. Existuje například celá řada skokanů, kterým se ostatní obloukem vyhýbají, pro jiné jsou však vítanou pochoutkou. Tohle jsou však lovci solitéři, ale co taková zvířata, která žijí a loví ve smečkách? Mohou se sice lépe bránit, ale zároveň se hůře skrývají…

O mnohých z těchto dravců a šelem toho víme už poměrně mnoho, ale štáb programu National Geographic se rozhodl dostat se k nim co nejblíže a natočit je tak, jak se to ještě nikomu nepodařilo. Pro tyto účely vyvinuli novou techniku, upravovali kamery a další vybavení, a vás tak čeká zcela jedinečný zážitek. Ocitnete se doslova uprostřed soubojů o kořist, uvidíte, jak dokonale se dokážou některá zvířata skrývat a jak pevné vazby je pojí s jejich druhy i mláďaty. O tom, že vizuální složka jednotlivých dílů je dokonalá, se v případě tohoto kanálu není třeba rozepisovat. Čeká vás jednoduše zážitek po všech stránkách.

Více najdete v tabletovém magazínu, který je dostupný pro iOS a Android, nebo pro PC.

Tajný život predátorů

Dokument
Foto Nat Geo Wild
National Geographic Wild HD pátek 23. 12. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC