Dokument

Na zdraví!

Na zdraví!

Jak známo, Češi sklenkou lahodného moku nikdy nepohrdnou. Naším národním nápojem je sice pivo, ale umíme ocenit i dobré víno, stejně jako pálenku či likéry. O tom, co se pije u našich sousedů, taky něco víme, ale čím si svlaží hrdlo někde na druhém konci světa?

Abychom to zjistili, je tu herec, degustátor a hlavně nadšený dobrodruh Jack Maxwell, který se rozhodl, že bude svět poznávat trochu svérázným způsobem. Vzhledem k tomu, že pochází z Bostonu, v němž jsou hospody a bary prý něco jako obývací pokoje, je jasné, co ho zajímá. Alkohol! Jack však není jen hospodský povaleč, dobrý drink umí ocenit a hlavně si ho umí vychutnat.

Nejen že vám velmi barvitě popíše, co že to zrovna popíjí, ale také díky němu poznáte blíže země, v nichž se ten či onen nápoj vyrábí. Jacka samozřejmě zajímají místní lidé, takže nakouknete i do vzdálených, často exotických lokálů, seznámíte se i s výrobními postupy a nebudou chybět ani informace o historii a kultuře. Ne vždy je to však jednoduché, protože jak se říká, kolik lidí tolik chutí, takže Jackovi se občas do rukou dostávají sklenky s obsahem, který nebudí zrovna největší důvěru. Ochutná tak téměř vše od sopečného piva po peruánský nápoj Masato, kterému se jinak říká plivané pivo.

Alkohol prý rozvazuje jazyk, tak uvidíme, co všechno nám nejen o sobě Jack na svých cestách prozradí.

Lihový dobrodruh

Dokument
Foto Travel Channel
pátek 24. 3.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC