Dokument

Mrštní zabijáci

Mrštní zabijáci
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic Wild HD na skylink Live TV Sledovat

Zvířata používají různé taktiky lovu – některé druhy útočí bez varování, jiné jsou zase oslnivě rychlé. Každý predátor má svůj vlastní způsob, díky němuž je tím nejlepším dravcem.

K velmi nebezpečným, mrštným, rychlým a často také zcela tichým predátorům patří hadi. U většiny populace nepatří k těm nejoblíbenějším domácím mazlíčkům, dost lidí před nimi má respekt a možná ještě víc se jich doopravdy bojí.

V našich středoevropských souřadnicích se můžeme obávat akorát tak zmije, která ovšem není žádný neškodný hádeček, ale v jiných krajích a na jiných kontinentech mají doslova celé plejády hadů, kteří se v nebezpečnosti i smrtonosnosti nestačí předhánět. Nic pro slabší povahy. Nigel Marven, náš „hadí muž“, se rozhodl sestavit žebříček deseti nejnebezpečnějších hadů na světě. V unikátním dokumentárním seriálu s ním navštívíte všechny kontinenty a Nigel vám velmi ochotně představí všechny hadí zabijáky. Do některých byste to ani neřekli, že by mohli být tak nebezpeční, vždyť co může být hrozivého na malém, tenkém zvířátku? Budete se divit, nevinný kukuč mnohých plazů je jen zástěrka, ve své výbavě mají totiž pořádné tesáky plné vražedného jedu. Nigel je ale se zvířaty všeho druhu jedna „tlapa“, takže chytí všechno – od krajt po zmije. Navíc se dozvíte také něco o protijedech, abyste byli na svých cestách připraveni na všechno.

10 nejnebezpečnějších hadů

Dokument
Foto Nat Geo Wild
National Geographic Wild HD pondělí 10. 4. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC