Dokument

Mimo turistické značky

Josh Gates před hangárem

Cestování je oblíbená kratochvíle nespočtu lidí. Některým vyhovují průvodci s vlaječkami, tisíckrát prošlapané cesty a davy lidí, ale najde se i spousta dobrodruhů, kteří mnohem raději vše vyzkouší na vlastní pěst.

Pokud patříte k druhé skupině cestovatelů, nebo se naopak sami cestovat bojíte, ale zajímá vás, jak taková cesta může vypadat, vydejte se na expedice s Joshem Gatesem. Tento sympatický dobrodruh sbalí batoh, mapu a vyráží kamkoli ho napadne. Jeho cesty mají vždy nějaký cíl, nebo motivaci – pátral kupříkladu po Yettim, vyzkoušel si práci vysokohorského šerpy, „objevoval“ gyros nebo se ztratil v Budapešti. Zkrátka, není mu cizí žádný kout kdekoli na planetě, který je něčím zajímavý. Pro Joshe je rozhodující, aby na svých cestách vše poznal a okusil sám za sebe. Objevuje nové krámky, restaurace, testuje ubytování, setkává se s místními lidmi a v horách mnohem raději kráčí po zvířecích pěšinkách než po turisticky značených steskách.

V lednu bude Josh pátrat po nejstarších světových legendách a záhadách. Vydá se po stopách údajně vedoucích k umístění bájného Šangri-La. Podaří se mu najít nebe na zemi? V Mexiku se zase dostane pod největší pyramidu na světě při pátrání po mocné civilizaci předcházející Aztékům. A v Ekvádoru cestuje do záhadných mlžných hor při hledání všemocné mumie. Dobrodruhům tělem i duší by tento zajímavý, ale také vtipný seriál neměl uniknout. Čekají vás úchvatné krajinné scenérie, majestátné velehory, ale také malebné vesničky stejně jako městské metropole. Všude tam nikdy nevíte, na co, či koho narazíte.

Josh Gates je dobrodruh, vášnivý cestovatel, zanícený potápěč a fotograf. Podílel se na podmořských archeologických vykopávkách v oblasti Středomoří, navštívil více než 100 zemí, od afrických pouští po Antarktidu. Kromě toho pokořil „střechu Afriky“, Kilimanjaro, a zdolal i Aconcaguu, nejvyšší horu Severní a Jižní Ameriky.

Více najdete v tabletovém magazínu, který je dostupný pro iOS a Android, nebo pro PC.

Expedice neznámo

Dokument
Foto Travel Channel
sobota 7. 1.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC