Dokument

Divoká Kolumbie

Kolumbie
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic Wild HD na skylink Live TV Sledovat

Další z výpravných seriálů National Geographic Channel, který přináší úchvatné záběry divoké přírody i všemožných zástupců zvířecí říše. Tentokrát se jeho tvůrci vydali na jihoamerický kontinent.

Kolumbie je velmi rozmanitá země, kterou protíná rovník, její pobřeží omývají dva oceány – Pacifický a Atlantický, stejně tak zde najdete zasněžené vrcholky Andských velehor, jako rozlehlé tropické pralesy podél mohutné Amazonky.

Je to zkrátka země kontrastů a také stále nedotčených oblastí, kterých už dnes mnoho nenajdete. Díky tomu kolumbijská příroda stále ukrývá mnoho zcela unikátních rostlin i živočichů. V deštných pralesech  můžete kupříkladu narazit na nejjedovatějšího obratlovce na zemi – pralesničku strašnou. Tato drobná, asi pět centimetrů velká žabička by mohla působit docela roztomile. Její výrazné zbarvení, mátově zelená, sytě žlutá nebo oranžová, však všechny ihned varuje, že s touhle „hopsandou“ žádná sranda nebude. Její jed bohatě stačí na infarkt deseti až dvaceti lidí. K dalším klenotům mezi zvířaty patří delfínovec amazonský. Tento sladkovodní delfín je trochu samotář, ovšem také on vyniká svou barevností, která se pohybuje od růžovošedé až po šedočernou. A co by byla Jižní Amerika bez kajmanů. Ti kolumbijští jsou možná trochu sečtělejší než ostatní, neb mají přídomek brýloví. Knihu by sice zhltli nejednu, ale žádné prudce intelektuální zájmy u nich nehledejte. Za vše může hřeb, jenž mají mezi očima a slabě tak připomíná obroučky brýlí.

Amazonka je prostě neuvěřitelně rozmanitá a jinak tomu není ani v případě And, mlžných lesů na svazích těchto hor či na mořském pobřeží. Pokud se chcete seznámit s exotickou Kolumbií blíže, určitě si nový seriál nenechte ujít.

Více najdete v tabletovém magazínu, který je dostupný pro iOS a Android, nebo pro PC.

Divoká Kolumbie

Dokument
Foto Nat Geo Wild
National Geographic Wild HD neděle 3. 7. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC